CONDIȚII GENERALE

Termenii și condițiile generale ale magazinului online bestnfast.ro sunt elaborate în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor (ZVPot), cu recomandările Camerei de Comerț și Industrie a Sloveniei și codurile internaționale pentru comerțul electronic, Legea cu privire la Protecția datelor personale și Legea privind comerțul electronic.
„Cumpara Rapid” este un magazin online operat de Pju d.o.o., Trg svobode 1A, 8340 Črnomelj din Slovenia, care este, de asemenea, furnizorul de servicii de comerț electronic, denumit în continuare furnizor. Termenii și condițiile generale prevăd operarea magazinului online bestnfast.ro, drepturile utilizatorului și a magazinul online și relația de afaceri dintre bestnfast.ro și client.

Termenii și condițiile generale creează obligații pentru client în momentul achiziției (înregistrarea comenzii online). La înregistrarea fiecărei comenzi utilizatorul este informat cu privire la termenii și condițiile generale de colaborare și, prin înregistrarea comenzii, clientul confirmă că a luat la cunoștință și este de acord cu termenii și condițiile prezentate.

ACCES LA INFORMAȚII

Înainte ca cumpărătorul să fie obligat de contract sau de ofertă, vânzătorul se obligă să asigure accesul la următoarele informații:

– identitatea companiei (denumirea și sediul companiei, numărul de registru),

– adrese de contact care permit comunicarea rapidă și eficientă (e-mail, telefon),

– caracteristici esențiale ale produselor sau serviciilor (inclusiv serviciile și garanțiile post-vânzare),

– disponibilitatea produselor (fiecare produs sau serviciu oferit pe site trebuie să fie accesibil într-un termen rezonabil de timp),

– condițiile de livrare a produsului sau prestării serviciilor (modul, locul și timpul de livrare),

– toate prețurile trebuie să fie în mod clar și fără ambiguități specificate și trebuie să fie afișat clar dacă sunt deja incluse taxele și costurile de transport,

– metoda de plată și de livrare, cât și termenul limită de valabilitate a acestor informații,

– perioada de valabilitate a ofertei,

– perioada de timp în care mai este posibilă retragerea din contract și condițiile de retragere

– procedura de reclamație trebuie să fie clară, inclusiv toate datele de contact sau serviciile pentru clienți.

OFERTA PRODUS

Având în vedere natura activității, și anume prin intermediul internetului, oferta magazinului bestnfast.ro se actualizează și se schimbă frecvent și rapid. Prețul afișat este valabil pentru achiziții online dacă plata se efectuează imediat 100% cu plata la primire.

METODE DE PLATĂ

La efectuarea cumpărăturilor de la magazinul bestnfast.ro, furnizorul oferă următoarele metode de plată:

– cu numerar la primire

– cu card de debit sau de credit (Mastercard, Visa)

EMITEREA FACTURILOR

Pagina web www.bestnfast.ro este un magazin online care prestează servicii de comerț cu amănuntul pentru persoanele fizice (B2C). Nu oferim posibilitatea de cumpărare a produselor prezentate pe pagina noastră web de către persoanele juridice (B2B). Dacă doriți o colaborare cu compania noastră de tip B2B și doriți să cumpărați o cantitate mai mare de produse, luați legătura cu agentul nostru prin intermediul adresei de e-mail  info@bestnfast.ro. Nu sunt posibile modificările ulterioare a denumirii partenerului după ce comanda a fost deja plasată.

PREȚURI

Prețurile sunt valabile la momentul înregistrării comenzii și nu au o valabilitate predefinită. Prețurile sunt valabile în cazul plății prin metodele de plată și în condițiile menționate mai sus. În cazul în care prețul produsului se va schimba în timpul procesării comenzii, furnizorul va informa cumpărătorul. Furnizorul va face tot posibilul să asigure cel mai mic preț sau soluția optimă, astfel încât ambele părți să fie mulțumite.

Toate prețurile includ TVA, dacă nu se specifică în mod expres altfel.

Contractul de vânzare-cumpărare între furnizor și cumpărător se încheie în momentul în care furnizorul confirmă comanda și cumpărătorul primește primul e-mail despre statusul comenzii sale (cu mențiunea Comandă confirmată). Din acest moment, toate prețurile și condițiile sunt fixe și sunt valabile atât pentru furnizor, cât și pentru cumpărător. Cumpărătorul se consideră persoana a cărei date se regăsesc în comandă la momentul înregistrării comenzii.

Contractul de vânzare-cumpărare (primul mesaj electronic cu privire la statusul comenzii) va fi păstrat în arhiva companiei și electronic pe serverul furnizorului bestnfast.ro și va fi pus la dispoziția clientului la cerere.

Furnizorul trimite factura în format PDF la adresa electronică a cumpărătorului. Factura detaliază prețul și toate costurile asociate cu achiziționarea produsului.

Cumpărătorul este obligat să verifice corectitudinea datelor înainte de a finaliza comanda. Obiecțiile revendicate mai târziu în ceea ce privește corectitudinea facturilor emise nu sunt acceptate.

PROCEDURA DE ACHIZIȚIE

  1. Comandă în așteptare

După plasarea comenzii, cumpărătorul primește o notificare prin e-mail că aceasta a fost acceptată și pusă în așteptare. La această etapă, cumpărătorul are posibilitatea de a anula comanda prin e-mail în termen de o oră.

  1. Comandă confirmată

După două ore de la intrarea comenzii în așteptare, în maxim 48 de ore, furnizorul va revizui comanda, va verifica disponibilitatea și va confirma sau respinge comanda dintr-un motiv întemeiat. Furnizorul își rezervă dreptul de a suna cumpărătorul la numărul de telefon indicat în comandă, dacă este necesar. După confirmarea comenzii, furnizorul va informa cumpărătorul prin e-mail cu privire la timpul de livrare estimat. La această etapă, contractul de achiziționare a produselor este încheiat irevocabil între cumpărător și vânzător.

  1. Expediere produse

Furnizorul va ambala produsele în termenul promis, le va expedia și va informa cumpărătorul prin e-mail sau telefon. În e-mail, de asemenea, furnizorul informează cumpărătorul despre politica de returnare, cum să procedeze în caz de întârziere la livrare și în caz de reclamație.

DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACT

Dacă contractul a fost încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale, consumatorii au dreptul, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, să ne informeze în termen de 14 zile de la preluarea coletului că se retrag din contract, fără a fi nevoie să dea un motiv pentru decizia lor. Un consumator este o persoană fizică care achiziționează sau utilizează bunuri și servicii în scopuri personale, și nu în scopuri profesionale sau de profit. Prin urmare, posibilitatea de a se retrage din contract, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, NU este valabilă în cazul persoanelor juridice.

Cumpărătorul care se retrage din contract și dorește să anuleze comanda, trebuie să returneze bunurile nedeteriorate în ambalajul original și în aceeași cantitate, cu excepția cazului în care produsul este distrus, defect, pierdut sau cantitatea este redusă, fără vina consumatorului.

În cazul în care vânzătorul stabilește că produsele returnate sunt deteriorate sau nu corespunde cantitatea, consumatorul este responsabil pentru valoarea redusă a bunurilor, dacă scăderea valorii este rezultatul acțiunilor care nu sunt necesare pentru a determina natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor. Compania nu poate priva consumatorul de drepturile de a se retrage din contract și, corespunzător, de dreptul de a-i fi returnați banii, doar în baza reducerii valorii produsului ca urmare a acțiunilor consumatorului.

Se consideră că ați trimis la timp cererea de retragere din contract dacă ați trimis-o în termenul stabilit pentru retragerea din contract. Sarcina de a prezenta probele privind exercitarea dreptului de retragere din contract în temeiul prezentului articol sunt suportate de către consumator.

Dacă ați primit deja bunurile și vă retrageți din contract, trebuie să returnați bunurile în termen de 14 zile de la avizul de anulare prin scrisoare recomandată în formă de pachet la adresa noastră:

PJU d.o.o. – FAN Courier
Strada : Calea Torontalului km 6
Timișoara, Timis
Cod postal: 300628

Se consideră că ați returnat produsul la timp, dacă l-ați trimis înainte de expirarea perioadei de returnare de 14 zile.

Returnați produsele în formă de colet și nu ca scrisoare. Produsele returnate trebuie să fie însoțite de o copie a facturii și codul de reclamație (codul de reclamație il veți primi ca urmare a completării formularului de mai jos). NU ACCEPTĂM coletele returnate cu ramburs, taxa de curierat se achită de către client. Trimiteți produsul prin oricare companie de curierat, cu excepția companiilor GLS si Poșta Română.

În cazul retragerii din contract, consumatorul acoperă doar costul returnării bunurilor, care se taxează conform listei de prețuri a companiei de curierat, în dependență de tipul și dimensiunea pachetului.

Consumatorii nu pot solicita rambursarea costurilor suplimentare în cazul în care aceștia au optat pentru un alt tip de transport, altul decât transportul standard la cel mai rentabil preț oferit de compania de curierat.

Dacă ați plătit deja pentru produsele comandate, vă vom rambursa întreaga sumă primită, pe care ați achitat-o ca urmare a înregistrării comenzii. Banii vor fi returnați imediat sau în termen de 14 zile de la livrarea produsului în depozitul nostru principal. Consumatorul nu poate solicita returnarea costurilor suplimentare dacă a optat în mod explicit pentru un alt tip de pachet decât pachetul standard la cel mai avantajos preț din oferta companiei.

Banii se returnează în contul dvs. bancar (cont personal), pe care îl scrieți în formularul de returnare.

Dacă produsul nu funcționează corect sau nu funcționează conform așteptărilor, vă rugăm să luați legătura cu serviciul nostru tehnic la numărul de telefon 031 229 70 49. Consultanții noștri vă vor îndruma și vă vor oferi informațiile necesare. Astfel veți evita utilizarea incorectă a produsului și deteriorarea produsului, cât și posibilele daune ale altor obiecte.

Nu vom lua în considerare reclamațiile în cazul în care vom constata că produsele au fost deteriorate din cauza utilizării sau manipulării necorespunzătoare sau incorecte, care nu sunt strict necesare pentru a determina natura, caracteristicile și modul de funcționare a produselor. Dacă veți dori să preluați produsul după ce reclamația va fi respinsă, vă vom trimite produsul însă vom taxa costurile de livrare.

Găsiți formularul de retragere din contract pe link-ul: bit.ly/KHodstop

PRODUS DEFECT

Consumatorii își pot exercita drepturile legate de un produs defect, dacă informează vânzătorul cu privire la defect în termen de două luni de la data stabilirii defectului. Consumatorul trebuie să descrie detaliat defectul produsului în scris și să ofere vânzătorului posibilitatea de a verifica produsul.

Consumatorul care a informat în mod corect vânzătorul cu privire la produsul defect, are dreptul să solicite de la vânzător următoarele:

  • îndepărtarea defectului/repararea produsului sau returnarea parțială a sumei achitate, proporțional cu defectul;
  • înlocuirea produsului defect cu un produs nou fără cusur sau
  • restituirea contravalorii produsului returnat.

Dacă produsul este într-adevăr defect sau s-a constatat o neregulă în furnizarea serviciilor, vânzătorul trebuie în cel mai scurt timp posibil, cel târziu în termen de 8 zile, să soluționeze reclamația conform condițiilor descrise în paragraful precedent.

Un produs este considerat defect în următoarele cazuri:

  • dacă produsul nu prezintă caracteristicile necesare pentru utilizarea normală a acestuia;
  • dacă produsul nu prezintă caracteristicile necesare pentru utilizarea specifică pentru care a fost achiziționat de către client, fie că este cunoscută de către vânzător sau despre care ar fi trebuit să știe vânzătorul;
  • dacă produsul nu prezintă caracteristicile și specificațiile convenite sau prevăzute în mod explicit sau tacit;
  • dacă vânzătorul a livrat un produs care nu corespunde cu mostra sau modelul, cu excepția cazului în care mostra sau modelul au fost prezentate doar în scopuri de notificare.

Conformitatea produsului pentru utilizarea normală se evaluează în funcție de produsele obișnuite de același tip, luând în considerare declarațiile vânzătorului cu privire la caracteristicile produselor făcute de către vânzător sau de către producător, în special prin intermediul publicității, prezentarea produsului sau declarațiile de pe produsul în sine.

Exercitarea dreptului în caz de produs defect

Consumatorii își pot exercita drepturile legate de un produs defect dacă informează vânzătorul cu privire la defect în termen de două luni de la data stabilirii defectului.

Cumpărătorul trebuie să ofere o descriere detaliată a defectului în mesajul de notificare și să ne permită să inspectăm această problemă.

Soluționara reclamațiilor cu privire la defectele produselor se efectuează în conformitate cu dispozițiile referitoare la legea obligațiilor contractuale și Legea privind protecția consumatorilor.

Când nu este vânzătorul responsabil pentru defectele produselor?

Vânzătorul nu este responsabil pentru defectele care apar după doi ani de la data livrării produselor. Defectul se consideră valid dacă apare în termen de șase luni de la data livrării. Drepturile consumatorului expiră după doi ani de la data la care consumatorul a anunțat vânzătorul cu privire la defect.

Formular de reclamație:
-Schimbare produs: bit.ly/Warranty
-Returnarea contravalorii produsului: bit.ly/KHReturn

COSTURILE ȘI LIVRAREA PRODUSELOR

Pe lângă prețul produsului cumpărătorul este, de asemenea, obligat să achite costurile de transport la momentul livrării bunurilor.

Livrarea pe teritoriul României se efectuează de către compania de curierat GLS (livrare la domiciliu sau distribuitori de pachete GLS). Înainte de finalizarea comenzii clientul poate selecta una dintre cele două modalități de plată: cu numerar la livrare sau cu cardul online. Pentru plata cu numerar la livrare se percepe o taxă de 9,99 ron, pentru achitarea cu cardul nu se percepe nicio taxă suplimentară.

Produsele comandate sunt livrate la adresa pe care ați furnizat-o ca adresa de livrare.

Dacă selectați opțiunea livrare rapidă, se mai percep 9,99 ron. Termenul de livrare este de 2-3 zile lucrătoare. Livrarea se face preponderent în prima jumătate a zilei. În cazul în care nu se poate accepta pachetul la momentul livrării, îl puteți ridica mai târziu de la cel mai apropiat sediu GLS, în conformitate cu politica GLS.

GARANȚIE

Beneficiați de garanție pentru produse dacă garanția este prevăzută în certificatul de garanție sau în factură. Garanția este valabilă în condițiile în care se respectă instrucțiunile de pe certificatul de garanție, cât și la prezentarea facturii. Produsele din magazinul online sunt supuse termenilor de garanție, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor.

Formular de returnare a produselor în perioada de garanție: bit.ly/Warranty

Drepturi de confidențialitate

Furnizorul se obligă să protejeze permanent toate datele personale ale cumpărătorului, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 a Parlamentului European și a Consiliului din 27.4.2016 și Legea protecției consumatorului ZVOP-1. Datele personale vor fi utilizate doar în scopul trimiterii de materiale informative, oferte, facturi, cercetare proprie, analiză și alte forme de comunicare necesare.

În niciun caz datele utilizatorului nu vor fi dezvăluite unei terțe părți.

Utilizatorul trebuie să fie conștient de faptul că este obligat să furnizeze furnizorului online informațiile sale personale în forma corectă și adevărată. Prin acceptarea acestor condiții, utilizatorul confirmă veridicitatea datelor personale furnizate.

COMUNICARE

Furnizorul poate contacta utilizatorul prin mijloace de comunicare la distanță cu excepția cazului în care utilizatorul se opune în mod explicit. Mesajele electronice publicitare ar trebui să includă următoarele elemente:

– acestea trebuie să fie marcate în mod clar și neechivoc ca mesaje publicitare,

– expeditorul trebuie să fie identificat în mod clar,

– diversele campanii, promoții și alte tehnici de marketing trebuie să fie marcate ca atare; condițiile de participare la ele trebuie să fie, de asemenea, specificate în mod clar,

– dorința utilizatorului de a nu primi mesaje publicitare trebuie să fie respectată.

RECLAMAȚII ȘI LITIGII

bestnfast.ro respectă legile în vigoare privind protecția consumatorilor și se străduiește să-și îndeplinească obligația de a asigura un sistem eficient de soluționare a reclamațiilor.

În cazul unor probleme, cumpărătorul poate lua legătura cu vânzătorul la numărul de telefon +40312297049 sau pe adresa de e-mail info@bestnfast.ro pentru a depune o reclamație. Procedura de prelucrare a reclamațiilor este confidențială.

Vânzătorul va depune toate eforturile pentru a soluționa posibilele dispute de comun acord.
În conformitate cu normele legale, compania PJU d.o.o. nu recunoaște niciun furnizor
extrajudiciar pentru soluționarea litigiilor consumatorilor competent pentru soluționarea litigiilor
consumatorului, pe care consumatorul îl poate intenta în conformitate cu Legea privind
soluționara extrajudiciară a litigiilor consumatorilor.
Consumatorii au posibilitatea de a soluționa disputele ce țin de comenzile plasate online, fără implicarea instanței judecătorești.
Platforma pentru soluționarea litigiilor consumatorilor este disponibilă pe site-ul
http://ec.europa.eu/consumers/odr/ sau pe https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL
Reglemetarea menționată rezultă din Legea privind soluționarea extrajudiciară a litigiilor consumatorilor, Regulamentul (UE) nr. 524/2013
al Parlamentului European și al Consiliului privind soluționarea online a litigiilor consumatorilor și modificarea Reglementării (CE) nr.
2016/2004 și a directivei 2009/22/CE.
DATE DESPRE COMPANIE
PJU d.o.o.
Sediu: Trg svobode 1A, Črnomelj
Număr de înregistrare: 8071080000
Cod de identificare fiscală: SI87709066
Plătitor de taxe: Da
Data înregistrării: 16.10.2017
Cod de înregistrare: Srg 2017/41505
Clasificarea standard a activităților:
-46.190 – Intermediere nespecializată în vânzarea diferitor bunuri
-47.910 – Vânzări cu amănuntul prin corespondență sau prin internet
-47.990 –Alte vânzări cu amănuntul în afara magazinelor , standurilor și piețelor
Locul înregistrării: AJPES Kranj
Dreptul de proprietate
Ofertantul își rezervă dreptul de proprietate cu privire la produsele livrate până când acestea nu
sunt achitate integral. Toate prețurile sunt în RON

Cookie-urile utilizate pe această pagina web

DENUMIREA COOKIE-ULUI SCOP COOKIE-ULUI DURATĂ DE VIAȚA COMPANIE
sb Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 2 ani Facebook
fr Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 3 luni Facebook
xs Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 3 luni Facebook
c_user Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 3 luni Facebook
presence Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook Durata de sesiune Facebook
pl Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 1 lună Facebook
wd Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 1 săptămână Facebook
datr Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 3 luni Facebook
m_pixel_ratio Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook Durata de sesiune Facebook
dpr Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook 1 săptămână Facebook
act Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Facebook Durata de sesiune Facebook
_lo_v Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Ghostmonitor 3 luni Ghost monitor
__cfduid Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Ghostmonitor 1 an Ghost monitor
_lo_u Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Ghostmonitor 1 an Ghost monitor
_ga Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de Ghostmonitor 1 an Ghost monitor
__insp_slim Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 luni Livechat inc.
__lc_vv Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web Durata de sesiune Livechat inc.
_ga Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 ani Livechat inc.
__lc_cst Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 ani Livechat inc.
__insp_targlpt Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 meseca Livechat inc.
__insp_targlpu Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 luni Livechat inc.
__insp_nv Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 luni Livechat inc.
__insp_norec_sess Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 luni Livechat inc.
__livechat_chat Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 3 ani Livechat inc.
__lc_cid Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 ani Livechat inc.
__insp_wid Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 2 luni Livechat inc.
__livechat Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 3 ani Livechat inc.
__livechat_lastvisit Se folosește pentru funcționarea plugin-ului de chat pe pagina web 3 ani Livechat inc.
__utma Statisticile traficului paginii web 2 ani Google Analytics
__utmz Statisticile traficului paginii web 6 luni Google Analytics
__utmc Statisticile traficului paginii web Durata de sesiune Google Analytics
__utmv Statisticile traficului paginii web Durata de sesiune Google Analytics